Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende vraag of een afspraak, wij helpen u met plezier verder naar een pijnvrij leven.

Telefoon

+32 (0) 16 88 94 70

Adres

Mechelsesteenweg 407a, 3020 Herent

Contacteer ons voor een vrijblijvende vraag of een afspraak, wij helpen u met plezier verder naar een pijnvrij leven.

FAQ

Wat is kinesitherapie en wat doet een kinesitherapeut?

Kinesitherapie, ook bekend als fysiotherapie, richt zich op het herstel en behoud van de bewegingsfuncties van het lichaam. Een kinesitherapeut gebruikt verschillende technieken en oefeningen om de mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en het algemene welzijn te bevorderen.

Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met kinesitherapie?

Kinesitherapie kan worden toegepast bij een breed scala van aandoeningen, waaronder blessures aan spieren en gewrichten, rugpijn, postoperatieve revalidatie, neurologische aandoeningen, en meer.

Hoe lang duurt een gemiddelde kinesitherapiebehandeling?

De duur van een behandeling varieert afhankelijk van de aard en ernst van de aandoening. Sommige patiënten ervaren verbetering na een paar sessies, terwijl anderen een langere behandelingsduur nodig hebben.

Zijn de kosten voor kinesitherapie gedekt door de ziektekostenverzekering

In veel gevallen worden de kosten van kinesitherapie gedekt door de ziektekostenverzekering. Het is echter belangrijk om uw verzekeringspolis te controleren en te informeren naar eventuele beperkingen.

Wat moet ik meenemen naar mijn eerste kinesitherapiesessie?

Breng alle relevante medische documentatie, zoals röntgenfoto’s of verwijzingsbrieven, mee. Comfortabele sportieve kledij is ook aan te raden.

Hoe zeg ik een afspraak af?

Afspraken afzeggen kan tot maximaal 24u op voorhand. Komt er nadien toch iets dringend tussen kan je ons bereiken via telefoon. Afspraken die niet nagekomen worden en niet tijdig worden afgezegd zijn wij genoodzaakt aan te rekenen.