Kinesitherapie

Kinesitherapie voor blessures – preventie of post operatief

Kinesitherapie voor blessures – preventie of post operatief

Advies en educatie – Neem de tijd voor inzicht en herstel

In onze praktijk besteden we ruimschoots de tijd aan het informeren van onze patiënten. We streven ernaar dat elke patiënt een helder inzicht krijgt in zijn/haar problematiek. Door de therapieën uitvoerig uit te leggen, betrekken we de patiënt actief bij het behandelingsproces. Samen met de therapeut werkt de patiënt aan een duurzame oplossing voor zijn klachten. Voldoende kennis en inzicht in zowel de klacht als de therapie zijn cruciaal voor langdurig herstel.

Een vrouw doet balancerende evenwichtsoefeningen terwijl ze gewichten vasthoudt om haar core stability te verbeteren terwijl de kinesitherapeute toekijkt

Sportkinesitherapie & revalidatie – optimaliseer jouw sportprestaties

Bij Rebuild delen we een gemeenschappelijke passie voor sport. Als je te maken hebt met een sportblessure, ben je bij ons aan het juiste adres. Via persoonlijke analyses en uitgebreide klinische onderzoeken sporen we de oorzaak van jouw probleem op. We verlichten je klachten en streven vervolgens naar de optimalisatie van je sportprestaties.

Kinesitherapie voor blessures – preventie of post operatief

Pre- en postoperatieve revalidatie – jouw snelle herstelbeginsel

Pre- en postoperatieve revalidatie vormen essentiële stappen in het herstelproces na een operatie. Onze preoperatieve sessies bereiden jouw lichaam en conditie voor op de operatie, wat zijn vruchten afwerpt in een versneld herstel achteraf. Postoperatieve revalidatie richt zich op het verminderen van pijn en het verbeteren van functie en mobiliteit, met op maat gemaakte oefeningen voor een sneller herstel en een verbeterde levenskwaliteit.

Een vrouw op krukken krijgt oefeningen om haar mobiliteit te versterken na een operatie tijdens haar herstel.

Kinesitherapie voor artiesten, muzikanten & dansers – maatwerk voor creatieve geesten

Artiesten, muzikanten en dansers vormen een unieke groep, vooral gezien de expressieve bewegingen die ze maken en de vrijheid die ze hierbij nodig hebben. Bij ons kunnen artiesten terecht om samen oplossingen te vinden voor de klachten die ze ervaren. Ze ontdekken hoe ze hun lichaam kunnen begrijpen en gebruiken als de basis voor hun artistieke dynamiek.

Kinesitherapie voor blessures – preventie of post operatief

Manuele therapie, myofasciale therapie en dry needling – holistische benadering van behandeling

  • Manuele Therapie: Als uitbreiding op algemene kinesitherapie bekijken we het lichaam als een geheel. We leggen verbanden tussen verschillende delen van het bewegingsapparaat en pakken klachten aan met mobilisaties, manipulaties en myofasciale technieken.

 

  • Myofasciale Therapie: Deze behandeling richt zich op het functioneren van spieren. Door pijnpunten (triggerpoints) op te sporen en te behandelen, verminderen we lokale en uitstralingspijn.

 

  • Dry Needling: Een doeltreffende techniek om triggerpoints te behandelen. Een triggerpoint is een lokale verkramping in de spier. Deze verkramping kan zowel lokale als uitstralingspijn geven. Er zijn verschillende mogelijkheden om triggerpoints te behandelen. Met dry needling werken we heel efficiënt, omdat we de naald in de spier brengen. Door een naald in de spier te brengen, lokken we een reactie uit die de spier doet ontspannen. Deze methode wordt aangevuld met houdingsadvies, stretchtechnieken en versterkende oefeningen.
Manuele therapie bij een vrouw die last heeft van rugpijn