Het perfecte evenwicht tussen het lichaam en de fiets

Bikefitting

De weg naar jouw perfecte rit

Kinesist doet een loopanalyse

Ontketen jouw ultieme fietservaring met precisie en comfort

Het perfecte evenwicht tussen het lichaam en de fiets

Wat is een bikefitting?

Een bikefitting is een zoektocht naar het perfecte evenwicht tussen het lichaam en de fiets. Elk lichaam heeft unieke kenmerken, en met een bikefitting brengen we deze kenmerken in kaart om je fiets hierop af te stemmen. We analyseren en testen samen de lichaamsafmetingen, fietsafmetingen en je houding op de fiets, met als doel je fietspositie te optimaliseren.

 

Waarom is een bikefitting nuttig?

Bij een bikefitting richten we ons op drie pijlers: comfort/duurzaamheid, kracht en aerodynamica. Samen streven we naar de optimale balans om je fietservaring te verbeteren. Een bikefitting is bedoeld om de efficiëntie tijdens het fietsen te vergroten en om eventuele klachten te verlichten. Dit laatste is voor de meeste mensen van het grootste belang. Leer je eigen lichaam en fiets kennen als een verlengstuk van elkaar. Maak je afspraak voor een bikefitting bij onze kinesist León.

Hoe verloopt een bikefitting bij Rebuild?

 

1. Interview: De hele bikefitting vindt plaats in één sessie (ongeveer 2-3 uur). Je start met een gesprek over je fietservaring, verwachtingen en doelen. We onderzoeken alles, van fietsintensiteit en competitieniveau tot mogelijke klachten.

2. Screening van het lichaam: We screenen je lichaam door het controleren van de algemene houding, spiertesten voor kracht en flexibiliteit, stabiliteitstesten, gewrichtsbeweging en andere lichaamsafmetingen.

3. Opmeten van fietsafstelling: Voordat we naar de fietspositie kijken, meten we eerst alle fietsafstellingen op. Zo hebben we een duidelijke lijst van aanpassingen.

4. Analyse van de fietspositie: We voeren een dynamische visuele analyse uit van de fietspositie terwijl je op de Wahoo-rollen fietst. Tijdens deze analyse gebruiken we informatie uit het intakegesprek en de screening om te bepalen wat we gaan aanpassen.

5. Aanpassen van de fietspositie: We passen alles aan, van schoenplaatjes tot shifters aan het stuur. Elke aanpassing wordt gecontroleerd door je opnieuw te laten fietsen.

Wat breng je mee voor je bikefitting afspraak?

 

Je brengt voor de bikefitting je fiets, -tenue (behalve helm) en -schoenen mee. We vragen om deze in propere staat mee te brengen, ook je schoenplaatjes, zodat we de praktijk en ons materiaal netjes kunnen houden.