Verbeter je sportprestaties met een lactaattest

Lactaattesten

Ontdek de Kracht van de Lactaattest bij Rebuild

Verbeter je sportprestaties met een lactaattest

Wat is een lactaattest?

 

De lactaattest, een waardevol instrument voor de evaluatie en verbetering van sportprestaties, biedt inzicht in de juiste trainingsintensiteit voor specifieke doelen. Deze test richt zich op het optimaliseren van de efficiƫntie van de energieproductie in de spieren. Bovendien stelt de lactaattest sporters in staat om hun progressie nauwlettend te volgen en eventuele problemen snel te identificeren. De test, uitgevoerd via een maximale inspanningstest, kan zowel op de fiets als op de loopband plaatsvinden.

Waarom kan een lactaattest nuttig zijn?

Een maximale inspanningstest, zoals de lactaattest, biedt een gedetailleerd beeld van je huidige conditie. Het is essentieel om je persoonlijke trainingszones, inclusief hartslagzones en trainingszones voor vermogensmeting of snelheden tijdens het lopen, vast te stellen voor een efficiƫnte training.

Kinesist doet een loopanalyse

Verbeter je sportprestaties met een lactaattest

Hoe ziet een lactaattest bij Rebuild eruit?

 

1. Intakegesprek + Lactaattest: Bij de eerste afspraak (ongeveer 1,5 uur) nemen we de tijd voor een verkennend gesprek om inzicht te krijgen in je sportieve geschiedenis, doelstellingen en trainingsmogelijkheden. De maximale inspanningstest wordt vervolgens uitgevoerd, waarbij je gebruik kunt maken van je eigen fiets op een Wahoo-rolsysteem of op de loopband.

2. Analyse: Via een geavanceerd computerprogramma analyseren we zorgvuldig de resultaten van de lactaattest. Hiermee bepalen we je persoonlijke trainingszones, waaronder vermogens- en hartslagzones voor fietsers, evenals trainingssnelheid en hartslagzones voor hardlopers. We stellen een uitgebreid verslag op.

3. Evaluatiegesprek + Rapportering Resultaten: Ongeveer twee weken na de inspanningstest plannen we een vervolgafspraak in (ongeveer 1,5 uur). Tijdens dit gesprek bespreken we uitgebreid je testresultaten en verstrekken we trainingsadvies op basis van je persoonlijke doelstellingen.

 

Ben jij benieuwd hoe een lactaattest jou kan verder helpen in het verbeteren van je sportprestaties? Maak dan nu je afspraak bij Rebuild.