Optimaliseer jouw loopstijl voor betere prestaties

Loopanalyse

Optimaliseer jouw loopstijl voor betere prestaties

Optimaliseer jouw loopstijl voor betere prestaties

Wat is een loopanalyse?

Tijdens een loopanalyse beweeg je op een loopband bij verschillende wandel- en loopsnelheden terwijl je bewegingen op video worden opgenomen. Opnames worden gemaakt blootvoets en met sportschoenen, met en zonder steunzolen.

 

Waarom kan een loopanalyse nuttig zijn?

Een loopanalyse richt zich op de biomechanische kenmerken van het lichaam en de kwaliteit van de loopbeweging. Het identificeert zwakke punten in het bewegingsstelsel om vervolgens de loopefficiëntie te verbeteren. Of het nu gaat om blessurepreventie of het verbeteren van je looptrainingen, een loopanalyse biedt waardevolle inzichten.

 

Kinesist doet een loopanalyse

Hoe gaat een loopanalyse bij Rebuild in zijn werk?

 

1. Intakegesprek + Screening: Bij de eerste afspraak (ongeveer 1,5 uur) voeren we een verkennend gesprek en uitgebreide screening uit. We bespreken je loopervaring, -doelen en trainingsmogelijkheden. Een klinisch onderzoek volgt, gericht op mobiliteits- en stabiliteitstesten. We sluiten af met het maken van de videobeelden, blootvoets en met sportschoenen, eventueel met en zonder steunzolen.

2. Looptechnische Video-analyse: Via een computerprogramma analyseren we de beelden en stellen een uitgebreid verslag op met belangrijke bevindingen.

3. Evaluatiegesprek + rapportering resultaten: Twee weken na de eerste afspraak plannen we een vervolgafspraak in (ongeveer 1,5 uur). We bespreken samen de beelden en gaan in op verschillende aspecten van de looptechniek. Vervolgens bieden we nuttige tips en oefeningen aan die je thuis kunt voortzetten.

Ben je benieuwd hoe we je bij Rebuild kunnen helpen om je loopprestaties te verbeteren? Maak dan een afspraak voor een loopanalyse bij onze kinesiste Jolien.

Optimaliseer jouw loopstijl voor betere prestaties